4 redenen om te kiezen voor een metalen dak

Hoewel metalen daken vroeger voornamelijk werden gebruikt voor commerciële projecten, zien we metalen dakbedekking steeds meer voorkomen voor de bouw van particuliere woningen. Wanneer je kiest voor een metalen dak,  dan geniet je namelijk van verschillende voordelen. Lees snel verder als je meer te weten wilt komen waarom metalen daken een ideale oplossing zijn als dakbedekking voor jouw woning.

Een leven lang voorzien van een kwalitatief dak

Een normaal metalen dak dat goed geïnstalleerd en onderhouden wordt kan maar liefst 25 tot 100 jaar meegaan. Hoogwaardige metalen daken die bestaan uit zink of koper kunnen je zonder problemen zelfs meer dan 100 jaar voorzien. Dit maakt een metalen dak een van de meest duurzame opties voor een uitstekend dak boven je hoofd!

Metalen daken zijn eenvoudig te installeren

Een belangrijk voordeel van metalen daken is dat ze in tegenstelling tot andere materialen, zoals betontegels, veel lichter zijn. Dit zorgt ervoor dat de dakdekker een eenvoudige installatie tegemoet gaat. Het installatieproces wordt tevens beïnvloed door de gemakkelijke lengtes, breedtes en maatverhoudingen van metalen daken.

Metalen daken zorgen voor een uitstekende regen- en sneeuwafvoer

Metalen daken zijn een fantastische optie voor koudere klimaten, omdat ze zware regen- en sneeuwval zonder problemen weten te verwerken en af te voeren. Dit komt doordat het oppervlak van metalen daken van nature hard en glad is, waardoor sneeuw en water gemakkelijk afgevoerd kan worden. Bovendien kunnen metalen dakbedekking met speciale coatings ervoor zorgen dat zonlicht gereflecteerd wordt, waardoor het huis aangenaam en koel blijft tijdens de zomer.

Metalen dakbedekking is vriendelijk voor het milieu

Veel producten die we in het dagelijks leven gebruiken, hebben een enorme impact op ons milieu. Om je ecologische voetafdruk te verminderen, zijn metalen daken een uitstekende optie. Dit komt doordat een koelmetalen dakbedekking bijdraagt aan een beter isolatievermogen, waardoor het gebruik van natuurlijke hulpbronnen aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien zijn metalen dakbedekkingen 100% recyclebaar! Wanneer het dak aan vervanging toe is, dan kan het metaal gemakkelijk worden omgezet in nieuwe platen of gebruikt worden voor andere producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *