Het kan allerlei redenen hebben dat u op zoek moet naar een andere baan. Er zijn misschien niet genoeg carrièremogelijkheden op uw huidige werkplek, het bedrijf waar u werkt, gaat door een reorganisatie heen of uw wegen scheiden bijvoorbeeld door een fusie. Het kan iedereen overkomen. Als u al wat ouder bent kan het best lastig zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Wij hebben wat tips voor u op een rij gezet. Maar voor de meest soepele overgang hebben wij de volgende tip voor u: kijk eens bij een bureau dat helpt met outplacement.

Benadruk uw werkervaring

U kunt uzelf simpelweg al voor een groot deel onderscheiden door uw jaren werkervaring. Dit is iets wat jongere werkzoekenden logischerwijs niet hebben in dezelfde mate. Benadruk uw ervaring in het werkveld ook tijdens een sollicitatiegesprek. Vergeet hierbij niet te vertellen waarom uw ervaring relevant is voor de baan en welk voordeel het oplevert voor het bedrijf waar u solliciteert.

Netwerken

Netwerken is iets voor elke leeftijd. Ook al heeft u misschien al een flinke contactenlijst, het kan nooit kwaad om uw netwerk verder uit te breiden. Vergeet niet om uw vrienden en kennissen te laten weten van uw zoektocht naar een baan. Doe dit niet alleen in persoon, maar ook via social media. Uw LinkedIn profiel bijvoorbeeld kan een groot deel uitmaken van het vinden van een nieuwe werkplek.

Kijk goed naar uw vaardigheden

Schrijf voor uzelf alle vaardigheden op die u heeft ontwikkeld, zowel op de werkvloer als buiten het werk om. Vergeet hierbij niet eventueel vrijwilligerswerk wat u heeft gedaan. Kijk tussen deze vaardigheden welke er van toepassing zouden kunnen zijn op verschillende soorten werk. Grote kans dat u door elke werkgever gewilde kwaliteiten heeft door uw werk- en levenservaring. Onthoud goed wat uw waardevolle kwaliteiten zijn zodat u deze kunt benadrukken in een gesprek.

Volg uw passie

Misschien wilt u eigenlijk al heel lang iets anders doen, maar durfde u die stap niet te maken om de zekerheid van uw vaste baan niet op het spel te zetten. Zie dit als de kans om uw passie te volgen! Een positieve benadering helpt bij het volhouden in zoeken naar een baan én bij het krijgen van een baan.

Categorieën: Werk