Wanneer je aan het werk gaat in een risicovolle omgeving op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de juiste werkmethodes. Professionals kunnen door middel van een VCA-certificaat aantonen dat ze bewust zijn van de belangrijkste aandachtspunten. In dit artikel geven we je meer informatie omtrent het VCA-certificaat en enkele handige tips voor het examen!

De verschillende soorten VCA

Een VCA halen kan je doen in drie verschillende varianten. De meest voorkomende is de VCA basis. Wanneer dit certificaat wordt behaald, kunnen werknemers aantonen dat ze op een veilige en gezonde manier aan de slag kunnen gaan met hun werk. Door middel van het VCA Vol kunnen leidinggevenden en zzp’ers aantonen dat ze goed voorbereid actief kunnen zijn in risicovolle omgevingen. Tenslotte bestaat er ook de VIL-VCU, die speciaal is voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus.

VCA examentips

Wanneer jouw werkgever je vraagt om het VCA-examen af te leggen, verzeker jezelf dan op de hoogte te zijn van de volgende tips om goed voorbereid aan de slag te gaan!

  • Let goed op de vraagstelling in het examen. Woorden zoals functie, gedrag, factor, manier maatregel en plichten verwijzen namelijk vaak naar het antwoord. Wanneer je let op dergelijke woorden en de betekenis hiervan, kan je op een logische manier de vraag beantwoorden .
  • Ga aan de slag met een VOL VCA bij in1keerVCA.nl. Hiermee ga je te werk met een dagcursus in combinatie met een e-training, om je volledig voor te bereiden om een succesvolle afronding van het VCA-examen!
Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *