De toepassing van software engineering is niet meer weg te denken op kantoor. Steeds meer wordt er in bedrijfsruimtes geautomatiseerd om ons te helpen productiever te zijn en ons te bevrijden van onze meest alledaagse en tijdrovende taken, zodat we meer waarde kunnen creëren op het werk.

Een kantoorautomatiseringssysteem kan gegevens zelfstandig van het ene naar het andere systeem verplaatsen zonder menselijke tussenkomst en onnauwkeurigheden. Deze tools helpen organisaties bij het veilig verzamelen, beheren en analyseren om alledaagse taken en processen uit te voeren. Het optimaliseert en automatiseert bestaande bedrijfsprocessen en procedures. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een geautomatiseerde help desk support, het stroomlijnen van het vacature proces of het gecoördineerd laten inplannen van vergaderingen.


Net zo belangrijk is dat de industriële automatisatie vlekkeloos verloopt. Als systemen in de productieomgeving uitvallen, kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen. Software engineering (hybrid) richt zich op het verenigen van deze twee werelden en kan als het ware gezien worden als de koppeling tussen kantoor automatisatie en industriële automatisering. Een hybride software engineer speelt een cruciale rol bij het stroomlijnen van de uitwisseling van data. Mede door de ontwikkelingen rondom IoT (Internet of Things) en Industry 4.0 neemt de vraag toe naar meer kennis op dit gebied. Steeds slimmere algoritmes kunnen er namelijk voor zorgen dat de productieve vraag voorspelt kan worden en onverwachte stilstanden volkomen kunnen worden. Dergelijke systemen kunnen bijdragen aan de kwaliteitsbewaking. De toenemende integratie van de productieomgeving in de kantooromgeving maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van software programmering om de modernisering van het productieproces te waarborgen.

Doordat hybride automatisering een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen in de industrie, zijn er inmiddels ook opleidingen ontstaan die zich specifiek op deze processen richten, waaronder op de IA Professionals Academy.

Categorieën: Zakelijk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *