Autolaadkranen worden ingezet voor talloze projecten. Wanneer mensen denken aan de autolaadkraan zien ze al snel containers voor zich zoals die in Rotterdam in de haven staan. Dit zijn echter ander soort kranen. Een autolaadkraan kan wel een container hijsen. 

Een autolaadkraan chauffeur is iemand die de vrachtwagen met de laadkraan mag besturen. Zo’n vrachtwagen is dus voorzien van een laad- en loskraan waardoor deze goederen kan laden en lossen. Het is een nogal groot voertuig en de instelling en het gebruik ervan luistert erg nauw. Daarom is het een beroep waar je goede focus voor moet hebben en de juiste certificaten. 

autolaadkranen

Knikarm

Een autolaadkraan heeft een knikarm die zichzelf opvouwt en inschuift. Daardoor blijft er genoeg ruimte over voor de vracht. Er zijn trouwens ook autolaadkranen met een extra knikarm. Die tweede knikarm vormt dan een verlengstuk van de eerste en zorgt ervoor dat de wagen meer bereik heeft. 

Veiligheid en controle

Natuurlijk is veiligheid in alle gevallen belangrijk. Een autolaadkraan is een flink gevaarte en je wil geen ongelukken veroorzaken. Bovendien is veiligheid van de vracht ook aan de orde. Wanneer er iets gebeurt met de vracht wat voorkomen had kunnen worden door de veiligheidscontrole na te lopen dan is dat natuurlijk eindeloos zonde.

autolaadkranen

Het controleren van de lading op veiligheid en juistheid is iets wat je aan een bekwame chauffeur moet kunnen overlaten. Ook de benodigde vergunningen en andere documenten moeten op orde zijn.

Categorieën: Zakelijk