Fraude is een ernstig probleem dat een bedrijf ten val kan brengen, ongeacht de grootte ervan. Volgens onderzoek verliezen bedrijven en organisaties naar schatting 5% van hun jaaromzet als gevolg van fraude door werknemers, managers, eigenaren en leidinggevenden. Maar kun je dat voorkomen? Dat is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. En wij hebben het antwoord! In dit artikel geven wij je namelijk graag meer duidelijkheid over bedrijfsfraude en hoe je dit kunt voorkomen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is bedrijfsfraude?

Zakelijke fraude vindt plaats wanneer een persoon of een bedrijf oneerlijke en illegale handelingen begaat die resulteren in een financieel gewin voor die persoon of organisatie. Zakelijke fraude kan vaak worden verborgen en lijkt een legitieme zakelijke interactie te zijn.

Omdat fraude zo’n enorm probleem is – zo erg zelfs dat het zelfs kan leiden tot de kritieke mislukking van een verder succesvol bedrijf – is het belangrijk om het krachtig te bestrijden.

Om fraude te voorkomen kunnen bedrijven en organisaties ervoor kiezen om een onafhankelijk onderzoeksbureau in te schakelen. Deze voeren onderzoeken uit waarbij waarheidsbevinding bij ambtenaren centraal staat.

Hoe fraude voorkomen?

Vooral kleine bedrijven en organisaties zijn extreem vatbaar voor fraude door werknemers, omdat ze vaak niet beschikken over de fraudebestrijdingscontroles of het beleid dat in grotere organisaties wordt aangetroffen.Toch kunnen ze fraude voorkomen door een grondige achtergrondcheck uit te voeren wanneer ze nieuwe personeel aannemen. Ook een controle van hun sociale media kan veel vertellen over de persoon die ze zijn, en of ze al dan niet betrouwbaar zijn. Ook een regelmatig onderzoek door een derde kan een manier zijn om eventuele fraude op te sporen en te bestrijden.

Categorie├źn: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *