De kinderopvang inrichten: dat is een vak apart. Jonge kinderen zijn leuk maar hebben ook veel behoeften. De kinderopvang moet zo zijn ingericht dat je daaraan kunt voldoen. Kinderopvang meubels heb je daarom in veel verschillende categorieën. Doorgaans zijn de volgende soorten producten onmisbaar:

  • meubels om kinderen te verschonen
  • meubels waarop de kinderen kunnen slapen
  • meubels waarop de kinderen kunnen zitten
  • meubels om spullen in op te bergen
  • meubels om mee te spelen
  • boxen voor de jongste kinderen
Kinderopvang meubels

Zitten en spelen

Een kind moet natuurlijk rustig aan een tafel kunnen zitten op de kinderopvang. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer de kinderen aan het eten zijn. Dan kunnen ze niet al te veel morsen. Het is ook handig als er geknutseld wordt of getekend. Tafels en stoelen met de juiste afmetingen voor jonge kinderen zijn dus essentieel. Hetzelfde geldt voor speelgoed. Een speelhoek in de vorm van een poppenhoek of een soortgelijk spel is niet alleen een goede manier voor kinderen om al spelenderwijs te leren samen te werken. Het is ook een goede manier voor kinderen om zich even terug te trekken van de drukte van de opvang. Het kan namelijk behoorlijk druk worden.

De behoeften van jonge kinderen

Naast het zitten en spelen hebben kinderen nog andere speciale behoeften. Ze zijn bijvoorbeeld vaak nog niet helemaal zindelijk. De leider op de kinderopvang moet dus een kind kunnen verschonen. Om te voorkomen dat je last van je rug krijgt, gebeurt dit op een speciale verschoontafel op de juiste hoogte. Veiligheid en gemak zijn meegenomen in het ontwerpen van die verschoningstafels. Ze zijn onmisbaar en praktisch.

Slapen tussen de middag

Veel kinderen in de leeftijd die nog naar de kinderopvang gaan, doen ook nog dutjes tussen de middag. Daarvoor heb je natuurlijk wel bedjes nodig. Je kunt een aparte zaal maken met echte bedjes, maar je kunt er ook voor kiezen om stretchers te plaatsen waar de kinderen een dutje kunnen doen. 

Categorieën: Tip

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *