Tijdens de productie van LED boarding en led schermen, wordt er door Leddisplayexpert altijd een duurzaamheidtest gedaan. Deze test is onmisbaar om de onderdelen van de led boarding goed te testen. Door de koper wordt hier niet altijd aandacht aanbesteed maar het is wel degelijk erg belangrijk. Tijdens deze test wordt er een  omgeving nagebootst om te kijken of dat de led boarding  in deze omgeving ook goed functioneert. Het gaat hier dan om zeer extreme omstandigheden (zowel qua temperatuur als bv vochtigheid) om te kijken of dat de LED boarding of het led scherm ook onder deze omstandigheden blijft functioneren. Dit is erg belangrijk om er zeker van te zijn dat de betrouwbaarheid van het led scherm hoog is. Vaak wordt deze test opgesplitst in twee verschillende delen. In eerste instantie worden alleen de led modules getest en daarna wordt ook nog eens de complete led boarding getest.

   LED module LED boarding duurzaamheid test

LED modules kunnen niet direct worden getest als ze zijn geproduceerd. Dit gebeurt pas op het laatste en beslissende moment dat de complete module is gevaloriseerd. De modules worden dan 24 of 48 uur blootgesteld aan een temperatuur van 45°.

    LED boarding vermogen test

Test de duurzaamheid van de gehele led boarding en deze test duurt 48 uur. Tijdens deze test mag de spanning niet van het led scherm worden gehaald. Tijdens deze test wordt het scherm 24 uur op wit gezet. Dit houdt in dat alle lampjes volledig op volle sterkte branden. Zo is te zien of het scherm onder de zwaarste omstandigheden gewoon blijft functioneren. Daarna zal het scherm nog 24 uur worden getest met video’s. Zo weten we zeker dat de LED boarding perfect werkt voordat het wordt verscheept.

 

Categorieën: Zakelijk