Als je een website of webshop hebt laten ontwikkelen. Of dit misschien zelf wel gedaan hebt, komt de volgende uitdaging. Zoekmachine optimalisatie, je wilt natuurlijk ook dat je webpagina goed gevonden wordt. Een belangrijk onderdeel van deze optimalisatie is linkbuilding. Echter zijn er verschillende soorten linkbuilding. Een goede linkstructuur zorgt ervoor dat je webpagina hoger zal scoren in Google. 

Vindbaarheid

Wat is het verschil tussen interne en externe linkbuilding?

Er zijn twee verschillende soorten linkbuilding. Namelijk interne- en externe linkbuilding. Met behulp van goede linkbuilding kan je één of meerdere pagina’s hoog laten scoren in zoekmachines. Dit komt doordat zoekmachines jouw website goed kunnen doorgronden en bekijken of er relevante informatie op staat. Zo wordt een deel van de waarde van je website bepaald. Het andere deel van de waarde wordt gebaseerd op externe links. Kwalitatieve links van externe website hebben een grote invloed op je ranking in zoekmachines. Het gaat in dit geval niet om de hoeveelheid linkjes, maar om de kwaliteit van de linkjes. Met behulp van een goede interne en externe linkstructuur zal je website dus bovenaan staan in zoekmachines. 

Zoekmachine

Waarom is een goede linkstructuur zo belangrijk?

Het is algemeen bekend dat maar een klein percentage van de online marketing bureaus daadwerkelijk een expert is in linkbuilding . Het is dan ook een echt specialisme om structureel de juiste kwalitatieve links aan te brengen. Omdat je je geld slechts een keer uit kan geven is het erg wenselijk dat je de linkbuilding voor jouw website op de juiste manier uit laat voeren.

Categorieën: Tip