Aandelen, obligaties, onderlinge fondsen, op de beurs trading fondsen en onroerend goed: de aantrekkingskracht van het behalen van een hoog rendement uit deze investeringen trekt de aandacht van mensen. Mensen horen echter ook over de risico’s die gepaard gaan met het najagen van die grotere potentiële rendementen bij het beleggen. Voordat je gaat investeren, moet je jouw financiële huis op orde hebben en je kennis vergroten om jouw beste investeringsbeslissingen te nemen. De volgende lijst vat 20 hoofdthema’s en acties samen die je kunnen helpen een succesvolle investeerder te worden.

trading

Wat is investeren?

Voordat we zelfs ingaan op trading, is het belangrijk om te begrijpen wat beleggen eigenlijk is. Wanneer je investeert, wordt je eigenaar van een bedrijf. Wanneer je een aandeel in aandelen koopt, bezit je een klein stukje van dat bedrijf. Als het bedrijf het goed doet, word je doorgaans beloond met de prijs van het aandeel dat omhooggaat, en als het slecht gaat, kan de prijs dalen. Het blijft dus een grote gok als je niet weet wat je doet het is ook slim oom daar om eerst veel onderzoek te doen.

Voor je pensioen of voor in de toekomst?

Dus nu je de basisprincipes van beleggen begrijpt, kun je gaan voor trading waarom zou je beleggen in plaats van alleen maar jouw geld te sparen vooral omdat er een risico op verlies bestaat? Om te beginnen met beleggen, moet je eerst deze doelen bepalen: Investeert je voor jouw pensioen? Spaar je in de nabije toekomst voor iets? Pensioen: als je spaart voor jouw pensioen, is beleggen doorgaans een goede keuze. Rendementen op lange termijn op beleggingen presteren doorgaans beter dan andere beleggingen Als je investeert om met pensioen te gaan, wilt je waarschijnlijk een pensioenrekening openen: Roth IRA of Traditionele IRA. Deze accounts hebben regels waarmee je kunt beleggen tot aan de IRA-premiegrens. Op de rekening groeit het geld belastingvrij, maar je kunt het alleen zonder boete opnemen bij pensionering wat voor sommigen beperkend kan zijn. Maar de belastingvoordelen maken het de moeite waard! Sparen voor de nabije toekomst: beleggen is waarschijnlijk niet het juiste voor jou. Je kunt beter uw geld sparen of misschien naar een depositocertificaat kijken. Onthoud dat beleggen voor de lange termijn is, en op korte termijn kunt je geld verliezen. Als je het geld in de nabije toekomst nodig heeft, mag jij waarschijnlijk niet investeren en ook niet gaan voor trading.