Er zijn een aantal van die banen waar je wellicht vaak van hebt gehoord maar je hebt nog steeds geen idee wat het precies is. Een daarvan is de facilitair manager. We weten allemaal dat ze er zijn maar weet je ook wat ze doen? Lees hier meer over wat de facilitair manager zoal doet op een dag. Misschien is het wel iets voor jou!

onderhouden

De facilitair manager

Als facility manager of facilitair manager regel je, simpel gezegd, het huishouden van een bedrijf. Je zorgt dat elk personeelslid alle diensten en middelen (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zo regel je perfecte catering, beveiliging en schoonmaak. Het is moeilijk af te bakenen waar je je wel en niet mee bezighoudt. Bijvoorbeeld: bij sommige bedrijven valt de IT-afdeling onder de facilitaire afdeling, bij andere niet. Dat is een keuze van het bedrijf zelf en zal je gaandeweg leren als je bij het bedrijf aan de slag gaat.

onderhouden

Kostenbesparing en ziekteverzuim

Als facilitair manager ben je heel belangrijk voor de kostenbesparing van een organisatie. Het ziekteverzuim bijvoorbeeld kan worden geminimaliseerd door de werknemers een optimale werkomgeving te bieden. Dit is een voorbeeld van hoe je als facility manager meedenkt over hoe de facilitaire organisatie kan bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Veelzijdigheid

Zoals je ziet is dit dus een heel veelzijdige functie. Facility management is daarom zeker geen saaie tak van sport. Denk jij dat het wel iets voor jou is? Er zijn verschillende bedrijven die facility management uit handen nemen. Klop daar eens aan om te informeren!