Welke opleiding(en) kun je volgen om online marketeer te worden?

communicatieadviesbureau Bureau Kicker

We zien tegenwoordig een heleboel advertenties waarin ”mentoren” beweren de juiste kennis en studiemateriaal te hebben waarin ze jong en gedreven mensen binnen no-time tot online marketeer kunnen opleiden. In dit artikel focussen wij op de diverse opleidingen op HBO en WO niveau, waarmee je jouw eerste stappen in de online marketingwereld kan zetten.

Welke studies kan ik volgen om online marketeer te worden?

De meest bekende HBO studie is Commerciële Economie. De opleiding focust op het opleiden van young professionals op diverse marketingaspecten. Gedurende je periode bij de opleiding kun je differentiëren ten opzichte van je medestudenten.

De opleiding biedt de mogelijkheid om zelf een specialisatie te kiezen op het gebied van: ondernemerschap, marketing & sales, digital marketing en sportmarketing.

De meest bekende WO studie is Communicatiewetenschappen (Bachelor). Nadat je jouw bachelor hebt gehaald, kun je kiezen voor de Master Marketing. Met deze master kun je jezelf op academische vlak ontwikkelen als online marketeer.

Wat kun je na je studie doen?

Nadat je jouw diploma in ontvangst heb mogen nemen, kun je als online marketeer bij een reclamebureau of communicatieadviesbureau werken als online marketeer.

Bij een reclamebureau zal de focus voornamelijk op het produceren en distribueren van reclame zijn. Reclame kan op verschillende manieren worden geuit. Zowel traditionele als digitale reclame worden toegepast. Dit verschilt overigens per klant en hun doelgroep.

Als een klant op senioren focust, dan is de kans groot dat er nog traditionele methoden gebruikt worden, omdat senioren voornamelijk van die kanalen gebruik maken.

Bij een communicatieadviesbureau zal je vaker bezig zijn met het boosten van de online PR van de klant. Dit kan op diverse manieren zoals: (social) advertising en ook wel content marketing. Met deze methoden probeer je zo veel mogelijk exposure (bereik) te genereren, waarin de boodschap van je klant duidelijk naar voren komt.

Hopelijk hebben we middels deze blog jou weten te informeren welke stappen/studies je kunt kiezen om vervolgens een online marketeer te kunnen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *