Veel mensen hebben geen weet van de risico’s die zittend werk met zich meebrengt. Dit komt omdat de gevolgen van deze risico’s zich niet direct openbaren en pas na langdurige blootstelling aan deze risico’s zichtbaar worden. Alhoewel veel stoelen als comfortabel ervaren kunnen worden wil dat nog niet zeggen dat deze stoelen ook de juiste eigenschappen hebben om dat over langere periode ook nog te zijn. Voor wie langdurig zittend werk uitvoert is het daarom belangrijk zich bewust te zijn van de risico’s en hoe deze te verkleinen of vermijden. Een ergonomische stoel kan veel van deze risico’s vermijden en klachten die daaruit voortkomen voorkomen en verlichten.

Hoe ontstaan de klachten

Het is goed om te weten dat de klachten ontstaan doordat veel “gewone” stoelen weinig bewegingsmogelijkheden bieden. Onderzoek wijst uit dat er maximaal een half uur in dezelfde houding gezeten kan worden voordat dit schadelijk wordt. Door regelmatig van zitpositie te veranderen of een stukje te gaan wandelen zorg je ervoor dat je lichaam in beweging blijft en dezelfde punten in je lichaam niet constant onder druk staan. Daarnaast zijn er ook andere opties om voldoende te bewegen tijdens het werk.

Zo zijn er tegenwoordig tal van stoelen die de mogelijkheid bieden om op een veilige manier zittend werk uit te voeren. Op https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/ kun je inspiratie opdoen over verschillende typen ergonomische stoelen en krukken. Tevens kun je hier advies op maat vinden om de juiste oplossing voor uw klachten te vinden wanneer u deze ontwikkeld heeft. Zo kunt ook u weer op een verantwoorde manier zittend werk verrichten.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *