Zó kun je besparen op energie

We willen allemaal zoveel mogelijk geld besparen, aangezien te veel betalen nooit leuk is. Eén van de kostenposten waar je op kunt besparen is energie. Dat is tegelijkertijd ook nog eens een win-win situatie: jij bespaart niet alleen geld, ook stoot je minder CO2 uit. Dit is weer goed voor het milieu! Hoe jij kunt besparen op energiekosten, lees je hieronder.

Voorkom sluipverbruik

Veel apparaten sluipen energie, ook als je ze niet gebruikt. Dit gebeurt voornamelijk als ze in de stand-by stand staan. Doe dit dus niet! Er wordt dan namelijk wel 75% meer energie gebruikt. Brandt bijvoorbeeld het lampje van de telefoon nog? Dan staat het nog op de stand-by stand. Doe ‘m helemaal uit of haal de stekker uit de stopcontact. Doe dit met alle apparaten die je sowieso niet dagelijks of wekelijks gebruikt. Ook kun je een stekkerdoos aanschaffen: met één druk op de knop schakel je alle apparaten uit. Zo bespaar je geld en energie.

Isoleer het huis

Veel energie wordt ook verbruikt wanneer de woning verwarmd moet worden. Dit kun je voorkomen door het huis goed te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Ook moet je gaten en spleten dichten zodat hier ook geen warmte uit kan vertrekken. Bovendien bestaan er bepaalde soorten dubbelglas waarmee de kou buiten wordt gehouden en de warmte juist binnen blijft.

Overstappen

Heb je er alles aan gedaan om je energiekosten omlaag te krijgen, maar lukt het maar niet? Dan moet je eens kijken wat je in beginsel betaalt voor je energie. Er bestaan verschillende aanbieders die allemaal andere tarieven hanteren en dus zou overstappen energie geen gekke gedachte zijn. Het loont om alle energieleveranciers eens te vergelijken. Dit kun je ook online, op bijvoorbeeld deze vergelijkingswebsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *